ROCA News

Frigotehnica, liderul național în industria frigului comercial și industrial, este pregătită să ofere soluții de frig pentru transportul și depozitarea vaccinului împotriva Covid-19

Frigotehnica, liderul național în industria frigului comercial și industrial, este pregătită să ofere soluții de frig pentru transportul și depozitarea vaccinului împotriva COVID-19. Compania deținută de ROCA Investments oferă 3 soluții pentru temperaturi foarte scăzute de păstrare în condiții optime a vaccinului, care ar putea fi utilizate de către furnizorii de servicii în domeniul sănătății, respectiv depozite medicale, spitale, farmacii sau chiar cabinete medicale, de unde vaccinul ar putea fi procurat, distribuit sau administrat.  

„Vaccinurile necesită respectarea unor proceduri stricte în ceea ce privește temperatura de depozitare pentru a-și păstra eficiența. Credem că este datoria și responsabilitatea noastră, având în vedere experiența de 70 de ani pe piața din România, să ne oferim sprijinul în a soluționa una dintre cele mai importante probleme ale momentului. Ne-am informat asupra nevoilor, am discutat cu specialiști în domeniu, iar experiența noastră atât în zona medicală cât și în frigul industrial, care nu respectă un tipar anume, ne arată că avem o mare flexibilitate în a oferi soluții dedicate. Suntem pregătiți, avem personal specializat și, mai ales, ne dorim să contribuim”, a declarat Adrian Neacșu, CEO Frigotehnica.

Opțiunile de depozitare a vaccinului pe care Frigotehnica este pregătită să le asigure vizează instalații frigorifice pe bază de aer comprimat, la temperaturi de -80 grade Celsius, cu regim de funcționare non-stop și capacitate reglare-ajustare conform nevoilor clientului; dulapuri speciale de păstrare a vaccinurilor, la temperaturi de -80 grade Celsius, cu un volum de depozitare până la 960 l și, nu în ultimul rând, depozite la temperaturi de -20și -0 grade, în funcție de necesitate.

În plus față de soluțiile tehnice frigorifice de consultanță, inginerie, execuție, instalare pe care le poate pune la dispoziție, liderul industriei de frig din România are posibilitatea de a monitoriza digital, permanent și în timp real instalațiile de frig furnizate, oferind mentenanță atât de la distanță (pentru erorile de sistem, temperaturi etc) cât și fizică prin structura de service unică în acest sector, care acoperă toată țara prin 3 birouri principale și 15 răspândite pe întreg teritoriul României.

„Frigotehnica, pe lângă faptul că e o companie stabilă, este o companie riguroasă. Avem încredere deplină în expertiza și capacitatea Frigotehnica de a livra servicii de frig pentru păstrarea vaccinului împotriva COVID-19. Știm că tehnicienii ei urmăresc pas cu pas fiecare procedură, ba mai mult, adoptă noi standarde atunci când e nevoie. În aceste momente de adaptare la noua realitate, redescoperim importanța domeniului frigului și rolul lui central în ceea ce înseamnă distribuirea vaccinului împotriva COVID-19. Ne bucură că echipa Frigotehnica are la îndemână soluții pentru a contribui la depășirea acestor momente” a declarat Ionuț Bindea, Investment Manager, ROCA Investments.

Mai mult de 95% din personalul Frigotehnica cuprinde ingineri și tehnicieni de service cu peste 20-25 ani de experiență în domeniu și care au coordonat deja instalații frigorifice destinate sectorului medical, iar proiectele uzuale și experiența în domeniul frigului stăpânite de Frigotehnica depășesc semnificativ gradul de dificultate cerut de acest proiect.

Odată solicitate, aceste instalații pot fi puse la dispoziție și instalate în circa 10 săptămâni.

Până acum, proiectele în sectorul medical coordonate de Frigotehnica includ și proiectarea de instalații pentru depozite de medicamente pentru unul dintre cei mai mari distribuitori de medicamente din România și camere de păstrare a medicamentelor.

Experiența Frigotehnica include construcția și modernizarea sistemelor de frig pentru peste 250 de magazine în România, peste 30 de proiecte în afara țării și aproximativ 20 de proiecte industriale. În zona medicală, compania a creat soluții pentru depozite de medicamente și construcții de mare anvergură pentru proiecte medicale în Cluj.

Despre ROCA Investments

ROCA Investments este o nouă specie de private equity care oferă soluții de capital, parteneriat și management, dedicate IMM-urilor românești dintr-o arie largă de domenii de activitate.

ROCA Investments este o inițiativă a comunității antreprenoriale locale, reprezentată de mari antreprenori locali și de companii reputate și în poziții de leadership de piață, printre care: PIF Industrial (Grupul Dedeman), Dan Șucu (fondator Mobexpert), BT Investments SRL (divizia de investiții a Băncii Transilvania), Theodora Popa (Vice-Președinta Grupului Transavia), Adolf Bâclea, Cristian Ludovic Pop (Fondator Animax), Vetimex SRL (familia Korponay), dar și Impetum Investments, divizia de investiții a CITR și Andrei Cionca, CEO Impetum Group în nume personal,  cu scopul de a contribui la dezvoltarea calitativă, la consolidarea mediului economic național și la prosperitatea actuală și viitoare a României.

Comunitatea de companii ROCA este formată din companii precum: Frigotehnica (deținută  100%), BICO Industries (participație de 24%), Romcargo Maritim (participație de 60%), Artesana (participatie de 20%), RDF Arad (participație de 40%), Electroplast SA (participație de  60%), MECANEX (participație de 30%), Piscicola SA (participație de 30%) și Yellow.Menu (participație de 30%).

Viziunea ROCA se bazează pe parteneriat și vizează sinergii între businessurile proprii și prin urmare valoare adaugată și impact în economie.  Toate aceste sinergii, valori, principii și concepte ROCA au la bază un element foarte important care reprezintă de fapt motorul și combustibilul în business: leadership-ul autentic.

Covid-19 vaccine, Frigotehnica