ROCA News

ROCA Advisory Board

ROCA a evoluat, într-o perioadă de aproape 4 ani, de la „o soluție pentru companii mici aflate în dificultate" și tickete de 1-2M, la tranzacții cu companii medii, sănătoase și tickete semnificativ mai mari. Ne-am concentrat strategia pe o adaptare continua la nevoile antreprenorilor și oportunităților pe care piața ni le oferă.

Drumul parcurs către acest nivel nu a fost lin și nici lipsit de greșeli, ci cu lecții pe care le-am adunat ca pe experiențe valoroase.

Am dezvoltat o cultură de creștere accelerată, un parcurs bazat mereu pe dorința de a trece la „next level”. Am înțeles ca acest lucru este posibil doar în condițiile unui proces bazat pe învățare continuă. Am ințeles ceea ce știm, dar în același timp, am acordat importanță să ințelegem ceea ce nu știm. Ce perspective ne lipsesc pentru a construi nivelul urmator. Astfel avem notat nevoile:

        O perspectivă mai amplă în activitatea strategică

        Un proces mai conturat pentru dezvoltarea unei culturi antreprenoriale

        O formă de a evita greșelile clasice prin ințelegerea unei perspective din exterior

        O soluție de a mări comunitatea de antreprenori în jurul acestui proiect 

Din aceste necesități s-a născut ideea unui advisory board cu care să ne sfătuim în deciziile strategice ale ROCA și ai căror membri să acopere arii de specializare diverse precum: piața de capital, cultura corporativă, valorizarea resursei umane, leadership și implementare.  

Când am pus pe hârtie ce ne lipsește a devenit clar care sunt acei oameni din business pe care îi admiram pentru parcursul lor chiar și în vremuri incerte și care cu siguranță s-au confruntat înaintea noastră cu provocarile pe care le parcugem noi. A devenit foarte pentru noi clar care sunt aceștia:

·        Mihai Logofătu Co-fondator & CEO – Bittnet Group

·        Mircea Țiplea - Senior Talent Partner - Amrop

·        Dan Ștefan – Co-fondator Autonom

·        Vasile Godîncă – Herlea, Co-fondator Impetum Group, Board member, Avocat, Lector INPPI 

Mihai Logofătu Co-fondator & CEO – Bittnet Group

În 2007, Mihai Logofătu a fondat Bittnet Systems împreună cu fratele său, Cristian Logofătu. În 2015, Bittnet a fost prima companie de IT listată la Bursă, pe piața pentru companii mici. Astăzi, Bittnet este market leader in IT training. Mihai s-a dedicat dezvoltării și modelării culturii companiei și a dezvoltat un produs cu metodologie 100% românească.  

Mircea Țiplea - Senior Talent Partner – Amrop

După 18 ani în funcții de conducere, având o experiență vastă în domeniul financiar, Mircea este Senior Talent Partner în cadrul Amrop, și militează pentru dezvoltarea leadership-ul personal al oamenilor din companii. Mircea și-a dezvoltat expertiză aprofundată în transformarea afacerilor, dezvoltarea leadership-ului și schimbarea culturii organizaționale. El este foarte concentrat pe înțelegerea contextului de business al clientului și a industriei, înainte de a începe fiecare nou proiect.

Dan Ștefan – Co-fondator Autonom, Non-Executive Board member, Profesor de Management

Dan Ștefan este un antreprenor pasionat de dezvoltarea oamenilor și a organizațiilor sustenabile, axate pe învățare. Din 2006 a fondat și conduce, alături de fratele său, Grupul Autonom, liderul pieței de mobilitate din Romania.  Autonom este una dintre cele mai „premiate” companii antreprenoriale românești, fiind considerata Best Employer cinci ani la rând, în studiul global realizat de Aon Hewitt.

Crede într-un management incluziv, bazat pe autonomie și pe valori și s-a remarcat ca un model de business care a înflorit până și în vremuri incerte.

Vasile Godîncă - Herlea

Co-fondator Impetum Group, Board member, Avocat, Lector INPPI

Vasile este membru al board-ului grupului Impetum Group, cu impact în zona de structurare și realizare a sinergiilor dintre companiile grupului. Capacitatea sa de a lua rapid decizii de business în situații dificile este consolidată în cei 17 ani de experiență în management de criză și restructurare. Vasile este membru în Consiliul Național de Conducere al Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență (UNPIR).

În numele echipei ROCA, doresc să le mulțumesc pentru că au acceptat provocarea de a fi alături și suntem entuziaști să vedem cum vom dezvolta ROCA împreună.

ROCA